Spirit & Joy

Jóga és Spiritualitás egy helyen

Jóga ajándékai...

Mikor jógázni kezdtem, sosem gondoltam volna, hogy ennyire beleszeretek majd. Heti többszöri gyakorlás már olyan természetessé vált, akár a lélegzetvétel. Óriási ajánddékokat kaptam / kapok a jógától, amelyet eddig egyik sportnál sem tapasztaltam.

Igen , sportnak nevezem. Sokan lenézik, fogalmuk sincs, mit jelent jógázni, mennyi koncentrációt jelent egy-egy póz végrehajtása az erő és egyensúlyi gyakorlatokról nem is beszélve. A jóga önismeret. Egy tükör, melyet folyamatosan önmagunk felé tartunk. Ez az egyik legnagyobb ajándéka. Megtanít tükörbe nézni, ha kellemes, ha nem. Megmutatja, hogy egy eleinte kényelmetlen testhelyzet hogyan válik  egyre kényelmesebbé, majd végül meditatívvá .

Mit tanulhatsz még meg ezáltal? Talán a legfontosabbat, hinni magadban. Olyan póz is sikerül, amit álmaidban nem gondoltál volna... Olyan békét fedezel fel ezáltal, amit remélni nem mertél... Nos, ez a jóga.

Azonban előfordulhat olyan is, hogy a gyakorlásod során nagyon dühös leszel, vagy szomorú, és sírsz egyet. Ez megint nagyon jó, mert felszabadítottál valamit, amit eddig elnyomtál.

Ebben pedig mi a jó? Szembenézel vele. Az érzelemmel, vagy akár a félelemmel , fájdalommal. Ez pedig lehetővé teszi, hogy ne raktározd el és hogy felhalmozódva ne okozzon neked valamilyen betegséget.  

Jóga maga ajándék. A  béke ajándék. És a lelki békédnél mi lehet nagyobb ajándék? 

Legfontosabb dolog, amit tehetsz, hogy szőnyegre állsz, ahányszor csak tudsz, és elmélyedsz a gyakorlásodban. Minden nappal egyre ügyesebb és békésebb leszel. Ahogy egyre nyugodtabb is. 

Legalább is Velem ez történik. Sokat változtam már az elmúlt egy év során is, szinte hihetetlen. Sosem gondoltam volna, hogy egy nap tényleg tanítani fogok, és tanulni ( saját tanítványaimtól). Ez az egyik legnagyobb áldás, amit csak kaphatok. Igazi ajándék. 

Szóval, miért is érdemes jógázni?

Mert segít megteremteni:

1, belső békéd

2, magabiztosságot ad neked

3, növeli az önbizalmad

4, izmosítja, szálkásítja a tested

Ezek pedig csak apróságok még sok más ajándék mellett. Gyakorolj, légy szorgalmas és kitartó, hiszen a kitartás többet ér a tehetségnél!

Namaste, Bereniké 

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritandjoy.blog.hu/api/trackback/id/tr4814558202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Spirit & Joy

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy közvetítsem a jóga iránti szeretetemet, illetve szeretném, ha mások is megtapasztalnák a jóga áldásos hatásait :)

Friss topikok

süti beállítások módosítása