Spirit & Joy

Jóga és Spiritualitás egy helyen

Megtalálni azt a mozgásformát, amit szeretsz....

Megtalálni azt a mozgásformát, amit szeretsz, az egészséges élet záloga. Tudom lerágott csont, ez a mozogjunk mindennap izé, viszont tényleg nagyon fontos a mozgás.

Saját magamból tudok kiindulni. Mikor nem mozogtam hetente többször, nagyon kellemetlenül éreztem magam. Nem volt állóképességem , se normális izomzatom. Most visszanézve nem bántam meg, hogy mozogni kezdtem. Az pedig, hogy a jógát megtaláltam , a legeslegnagyobb ajándék.

Iyengar mester szerint, a jóga ott formál teret, ahol valami elakadt. Ez nagyon is igaz. Ugyanúgy az a mondása is, hogy minden jóga. Jóga több mint egy mozgásforma, vagy akár életérzés. Ez ennél jóval komplexebb. Mondjuk  nézzünk egy hétköznapi példát !

Van mondjuk egy olyan iskolatársunk/munkatársunk/ismerősünk aki nagyon negatívan viselkedik velünk szemben. Beszólogat, vagy konkrétan sérteget. Ilyenkor választhatunk. Leállunk vele veszekedni, vagy nagyon határozottan , de finoman és kedvesen leállítjuk. Lehet, hogy próbálkozik még 1-2x de utána rájön , hogy nincs ránk hatással, és odébbáll.

Ahhoz, hogy a második lehetőséget válasszuk ebben a helyzetben, ( mert igen, ez a lényeg, van választásunk!) ahhoz óriási lelkierő kell. Továbbá van egy másik lecke is, amit én tavaly értettem meg, hogy egyek vagyunk, és mégis különbözőek. Egyek vagyunk számomra annyit tesz, hogy vannak dolgok, amikre mindannyian vágyunk, és ennek egyike a feltétlen szeretet. Fogadjanak el olyannak, amilyenek vagyunk, és szeressenek . Erre vágyik az említett példában szereplő egyén  is. Ahogyan mi is. Tehát a vágy egy. Azonban, ő így gondolkodik, mi úgy. Van ilyen.

Nos érdekes, hogy ez a gondolkodásmód is jóga. Jóga az is, ha rámosolyogsz valakire az utcán, és jóga az is, ha már a napod nagy részében nyugalomban és békében vagy, nem érdekelnek a külső körülmények ( időjárás, jaj hogy nézett rám xy), hanem nyugodt elmével létezel. Ez pedig nemhogy jóga, hanem a jóga végső célja.

Ez azonban nem megy egyik pillanatról a másikra. Az a fontos, hogy egyrészt végezzük az ásánákat ( testtartásokat), másrészt meditáljunk mindennap (erről később még írok blogbejegyzést) , és élvezzük az életet!

Bereniké

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritandjoy.blog.hu/api/trackback/id/tr8214472604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Spirit & Joy

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy közvetítsem a jóga iránti szeretetemet, illetve szeretném, ha mások is megtapasztalnák a jóga áldásos hatásait :)

Friss topikok

süti beállítások módosítása