Spirit & Joy

Jóga és Spiritualitás egy helyen

5 tuti tipp, hogy egészségesebb legyél

Sokan kérdezik tőlem, hogy mi a titkom. Vékonyság, szép bőr, szép egészséges haj, kiegyensúlyozottság. Nos persze mondhatnám, hogy a külsőmért a génjeim felelősek kizárólagosan és azért, mert nyugis vagyok a természetem okolható. Nos ez így nem egészen igaz. Az egészséges szép külső nincs ingyen huszonévesen sem. Szakemberek egyetértenek abban, hogy 30%-ban a genetika, és 70%-ban az életmódunk felelős azért, ahogyan kinézünk. Nyilván emellett még lényeges a lelki állapot is, hiszen Coco Chanel is megmondta, hogy addig egyetlen kozmetikum sem fog hatni, amíg nincs meg a belső egyensúlyunk. Ez szintén nincs ingyen. Azonban, most megosztok Veletek 5 fontos dolgot, amire mindíg figyelmet fordítok.

1, mozogj mindennap

Írhatnám yoginaként , hogy jógázz, de már az is elég, ha lépcsőzöl lift helyett, vagy sétálsz egy nagyot, a lényeg, hogy mozogj. Főleg, ha stresszes napod van, esti zárásként nagyon jól tud esni egy kimerítő vagy akár lightos edzés , vagy jógaóra.

2, igyekezz egészségesen táplálkozni

mit is jelent az egészséges? Leendő dietetikusként az Okostányér elveit tudom ajánlani, melyet az alábbi linken elérsz:

http://mdosz.hu/uj-taplalkozasi-ajanlasok-okos-tanyer/

Most ez nem azt jelenti, hogy néha nem lehetnek kihágások az étrendedben, azonban kérlek tartsd szem előtt, hogy az vagy , amit megeszel, és hosszú távon hogyan fogsz jól járni.

3, mindennap tegyél valamit önmagadért

Ez bármilyen apróság lehet. Akár reggel egy finom kávé, vagy olvasol a kedvenc könyvedből, elmész fodrászhoz, bármi, ami feldob, és amitől jobban érzed magad.

4, igyál elég folyadékot

Okostányér tartalmazza a megfelelő folyadékbevitelt is, azonban ezt muszáj külön kihangsúlyozni, mert sokszor a napi rohanásban hajlamosak vagyunk elfelejteni.

5, válogasd meg jól a kozmetikumjaidat

A bőrön keresztül sokféle káros anyag fel tud szívódni. Igyekezz olyanokat választani, amik "bio"-k, illetve ami fontos, hogy a bőröd úgy is megmutatja, mi az ami tetszik neki, és mi nem. Figyelj magadra, és élvezd az életet! :)

Namaste, Bereniké

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritandjoy.blog.hu/api/trackback/id/tr8614372503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Spirit & Joy

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy közvetítsem a jóga iránti szeretetemet, illetve szeretném, ha mások is megtapasztalnák a jóga áldásos hatásait :)

Friss topikok

süti beállítások módosítása