Spirit & Joy

Jóga és Spiritualitás egy helyen

Jóga és az élet...

Nagyon sokáig azt gondoltam, hogy a jóga és az élet nem függ össze. Azonban rá kellett jönnöm, hogy igen. Van egy póz amit most rendszeresen elkezdtem gyakorolni . Nagyon megtetszett, ez pedig a páva póz. ( A képen nem ez a póz látható.) egyrészt hajlékonyságot és óriási erőt kíván. Másrészt kételkedtem benne, hogy valaha is sikerül. Aztán ma éreztem valamit a pózban, amit eddig még soha. Ahogy belehelyezkedtem, és éreztem a karomat a csuklómat, és azt ahogy a hasamon igyekszem egyensúlyozni, valami különöset tapasztaltam. Elkezdtem hinni, meg tudom csinálni! Nagyon lassan megemeltem a lábam , és éreztem , ahogyan a karjaim nagyon lassan tartani kezdenek. Csak pár másodpercig sikerült, viszont olyan érzésem volt, mintha repülnék. Éreztem azt a szabadságot, önfeledtséget, amit egy helyesen végzett asana okoz.

Ezért elgondolkodtam. Mi lehet igaz azokból a hiedelmekből, amiket gondolok? Hm...  Lehetséges, hogy soknak nincs is valóságalapja?

Nos igen. Örülök annak,hogy önismereti utam újabb állomásához értem. Vannak magamról és a teljesítőképességemről még régi hiedelmeim, amiket ideje lesz felülírni. És hogy kapcsolódik ez a jógához?

Ahogy azt már  leírtam, a jóga maga az élet és egyben az önismeret útja. Mikor kezdő jógásként olvastam ezeket a mondatokat, hát  kételkedtem, hogy mit ne mondjak. Azonban, ahogy egyre magabiztosabbá válok a szőnyegen és egyre erősebbé, úgy érzem ezt az életemben is. 

Számomra a mai nap legnagyobb tanulsága az, hogy bármire képesek lehetünk, ha gyakorolunk és hiszünk! A félelem enyhülni fog, amit ilyenkor érzünk, majd már nem lesz hatalma felettünk. Az igazi bátorság ez által jön meg, ami elengedhetetlen a boldog, laza és kiegyensúlyozott élethez. És bátraké a szerencse is, nemde? ;)

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritandjoy.blog.hu/api/trackback/id/tr5714487866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Spirit & Joy

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy közvetítsem a jóga iránti szeretetemet, illetve szeretném, ha mások is megtapasztalnák a jóga áldásos hatásait :)

Friss topikok

süti beállítások módosítása